Skip to content

Legújabb, S-800-SPECIAL-INOX Magtisztító gépünket úgy fejlesztettük ki, hogy a hagyományos gabonafélék, vetőmagok tisztításán kívül alkalmas legyen: speciális, apró, könnyű magok, virágmagok, fűmagok, zöldség magok, valamint fűszernövények (pl.: kakukkfű, oregánó, stb.) és gyógynövények (pl.: levendula, kamilla, stb.) virágzatának, levélzetének, portól, kisebb-nagyobb növényi száraktól való szétválasztására, tisztítására és osztályozására is. 

Az élelmiszeripari higiéniás követelményeknek megfelelően rozsdamentes acél felhasználásával gyártjuk az S-800-SPECIAL-INOX magtisztító gépünket: elsősorban élelmiszer alapanyagot termelő, feldolgozó gazdálkodóknak, biotermelőknek, valamint élelmiszer előállítást végző gyártóknak ajánljuk. Műbizonylattal ellátott rozsdamentes acél alapanyagokat használunk a gyártás során így garantálva a tisztított termékkel szemben elvárt magas fokú minőséget és megbízhatóságot.
A tisztítandó anyag a tisztítási folyamat során kizárólag rozsdamentes acél felülettel érintkezik megfelelve így az előírt élelmiszeripari elvárásoknak.

Megbízhatóságra és hatékonyságra tervezve

Az S-800-SPECIAL-INOX Magtisztító gépünket két motorral és két frekvenciaváltóval gyártjuk amely speciális beállítási lehetőségeket biztosít:

Fokozatmentesen szabályozhatjuk:

 • a légáramlás erejét 0-100%
 • a rostaház mozgásának sebességét
 • a felső két rostalemez dőlésszögét

Ennek következtében lehetőségünk van a tisztítandó anyaghoz szükséges teljesen egyedi, leghatékonyabb és legoptimálisabb beállítások alkalmazására.

 • Több mint 50 különböző méretű kerek- és hosszúkás lyukú perforált rostalemezzel rendelhető ezáltal biztosítva a professzionális tisztítási eredményt
 • Minden gépünk sajátos minőségi ellenőrzés után kerülhet forgalomba, így biztosítjuk a magas minőséget és a hosszú élettartamot
 • Rendkívül alacsony energiafelhasználással, leállási idő nélkül üzemeltethető
 • Egyszerű, átlátható, könnyű a belső tisztítása, állapot ellenőrzése
 • A rostalemezek gyorsan, könnyen cserélhetőek
 • Minimális karbantartást igényel
 • Tisztítási teljesítménye kombájntiszta búzából 1000-1600kg óránként!
 • Gépeink CE minősítéssel rendelkeznek

Köles tisztítás

Mustármag tisztítás

Műszaki adatok

Önsúly: 140 kg
1 motor: 230 V; 0,25 KW
2 motor: 230 V; 0,37 KW
Méretek (hossz x szélesség x magasság): 2160x1000x1530 mm

Vezérlés:
A magtisztító gép vezérlése a géptől különálló elektromos kapcsolószekrényről történik, amelyet a gép mellett tetszőlegesen helyezhetünk el a kényelmes gépkezelés érdekében. A kapcsolószekrényben található a 2db frekvenciaváltó, amelyek segítségével egymástól függetlenül szabályozhatjuk a 2 db meghajtómotor fordulatszámát, ezáltal fokozatmentesen állíthatjuk a légáramlás erejét és a rostaház mozgásának sebességét.

Vázszerkezete:
Stabil, hegesztett, porszórt festéssel ellátott acél vázszerkezettel és rétegelt nyírfa lemez A nyírfa rétegelt falemez:
– nedvesség és rovarálló
– hosszú élettartamot biztosít a gépnek, mivel a rétegelt nyírfa falemez jól tűri a rosták rezgését, kicsi a rezonanciája, alacsony zajszinten dolgozik és így jobb munkakörnyezetet biztosít.

Rozsdamentes acélból (inox) készült elemek: A gép garat része valamint a rostaház a perforált rostalemezekkel együtt teljes egészében rozsdamentes lemezből készül. A gép belső-alsó része inox lemezborítást kapott és az inox lemezből készült magkifolyón át távozik a tisztított mag így biztosítva, hogy a tisztítási folyamat megfeleljen az élelmiszergyártással szemben elvárt követelményeknek.

Hajtási mechanizmusa:
Egyszerű, feszültségmentes működést biztosít a magtisztító gépnek és az acél vázszerkezetnek. Nagy teherbírású csapágyakkal van szerelve.

Hogyan működik?

Szelelő ventilátora: 
Hatékonyan, alacsony zajszinten dolgozik. A légáramlás erejét 0-100% közötti tartományban a frekvenciaváltóval szerelt meghajtómotor segítségével tudjuk szabályozni. Biztosítja a tisztítandó anyag teljes átfúvását. Eltávolítja a port, a maghéjakat, a könnyű magvakat, és az egyéb könnyű fajsúlyú anyagokat. Kiváló hatásfokot biztosít minden fajta magféleség, virágzatok, levélzetek tisztításához.

Tisztító műve:
A tisztítandó magokat fajsúly és méret szerint osztályozza és tisztítja. A rostaház mozgásának sebességét a frekvenciaváltóval szerelt meghajtómotor segítségével pontosan beállíthatjuk így biztosítva a rosták tisztító hatásának a maximális kihasználását. A rostaszekrényben lévő 3 db rostalemez közül, a felső és középső rostalemezek dőlés szöge fokozatmentesen, az alsó rostalemez dőlésszöge három fokozatban állítható. A rosták gyors és könnyű cseréje rövid idő alatt elvégezhető. Az S-800-SPECIAL-INOX Magtisztító gép alapfelszereltsége 3 db perforált inox rostalemezt tartalmaz.

Választható perforált rostalemezek S-800-SPECIAL-INOX Magtisztító géphez

Rv – kerek lyukak átlós elrendezéssel
Lyukátmérő Ø (mm): 1,5   2,0   2,5   3,0   3,5   4,0   4,5   5,0   5,5   6,0   6,5   7,0   7,5   8,0   8,5   9,0   10,0   11,0   12,0   13,0   14,0   16,0   17,0   18,0

Lv – résperforáció átlós elrendezéssel
Perforált rés szélessége/hossza ≠ (mm): 1,0 x 20   1,2 x 20   1,4 x 20   1,5 x 20   1,8 x 20   2,0 x 20  2,2 x 20   2,4 x 20   2,5 x 20   2,8 x 20   3,0 x 20   3,2 x 20   3,5 x 20   3,8 x 20   4,0 x 20   4,5 x 20   5,0 x 20   6,0 x 20   7,0 x 20   8,0 x 20

Kis méretű, apró magok tisztításához 1mm alatti lyukméretű rostalemezeket fakeretre szerelt rozsdamentes (inox) szitaszövettel tudunk biztosítani 0,4mm-es lyukmérettől.

Kérésére segítséget nyújtunk, hogy az Ön által tisztítani kívánt magféleségekhez milyen méretű perforált rostalemezek lehetnek alkalmasak!

Rendelhető kiegészítők S-800-SPECIAL-INOX Magtisztító géphez

Takaróponyva

Oldalsó kifolyó takaró lemez

Első magkifolyó fedél

Back To Top