Skip to content

BERÉNYI S-800-SPECIAL MAGTISZTÍTÓ GÉP: a speciális, apró magok esetén is hatékony tisztítás és osztályozás

Tisztítási teljesítménye kombájntiszta búzából 800-1500 kg óránként!

Milyen magok tisztítására ideális a BERÉNYI S-800-SPECIAL Magtisztító gép?

Gabonafélék:

búza, tönkölybúza,
árpa, rozs, zab,hajdina, tritikálé, kukorica, rizs, köles, quinoa, amaránt, teff

Hüvelyesek:

szója, bab, borsó, lencse, csicseriborsó

Olaj és rostnövények:

napraforgó, kendermag, tökmag, mustármag, repce, lenmag, mák, magvas gomborka

Takarmánynövények:

lucerna, heremag, bükköny, perje félék

Virágmagok:

kamilla, egyéb virágmagok

Gyógynövények:

levendula virág, tealevél, édeskömény, egyéb

Zöldségmagok:

hagyma, répa, saláta, káposzta, brokkoli, egyéb

Fűszernövények:

kakukkfű, zsálya, oregánó, egyéb

Megbízhatóságra és hatékonyságra tervezve

Kiváló ár-érték arány

Minden gépünk sajátos minőségi ellenőrzés után kerülhet forgalomba, melynek része a tesztüzemmód és szükség esetén a finomhangolás. Így biztosítjuk a magas minőséget és a hosszú élettartamot

Rendkívül alacsony energiafelhasználással, leállási idő nélkül üzemeltethető

Tisztítási teljesítménye kombájntiszta búzából 800-1500kg óránként!

Gépeink CE minősítéssel rendelkeznek

Egyedülálló hatékonyság és könnyű kezelhetőség

Több mint 50 különböző méretű kerek- és hosszúkás lyukú perforált rostalemezzel rendelhető, ezáltal biztosítva a professzionális tisztítási eredményt

Egyszerű, átlátható, könnyű a belső tisztítása, állapot ellenőrzése

A rostalemezek gyorsan, könnyen cserélhetőek

Minimális karbantartást igényel

Gépeink mind a beruházás megtérülését tekintve, mind a gyakorlati felhasználók szemszögéből kiváló választást jelentenek.

Műszaki Adatok

Önsúly: 140 kg
Méretek (hossz x szélesség x magasság): 2160x1000x1530 mm
1 motor: 230 V; 0,37 KW
2 motor: 230 V; 0,37 KW

Egyedülálló koncepció

A magtisztító gép vezérlése a géptől különálló elektromos kapcsolószekrényről történik, amelyet a gép mellett tetszőlegesen helyezhetünk el a kényelmes gépkezelés érdekében.

A kapcsolószekrényben található a 2 db frekvenciaváltó, amelyek segítségével egymástól függetlenül szabályozhatjuk a 2 db meghajtómotor fordulatszámát, ezáltal fokozatmentesen állíthatjuk a légáramlás erejét és a rostaház mozgásának sebességét.

Mivel független motorokkal és frekvenciaváltókkal történik a szelelő ventilátor és a rostaház működtetése, így lehetőségünk van a tisztítandó anyaghoz szükséges teljesen egyedi, leghatékonyabb és legoptimálisabb beállítások alkalmazására.

Hatékonyan, alacsony zajszinten dolgozik. A légáramlás erejét 0-100% közötti tartományban a frekvenciaváltóval szerelt meghajtómotor segítségével tudjuk szabályozni. Biztosítja a tisztítandó anyag teljes átfúvását, precíz levegőszabályzása növeli a magtisztítás teljesítményét.

Eltávolítja a port, a maghéjakat, a könnyű magvakat, és az egyéb könnyű fajsúlyú anyagokat. Kiváló hatásfokot biztosít minden fajta magféleség, virágzatok, levélzetek tisztításához.

A tisztítandó magokat fajsúly és méret szerint osztályozza és tisztítja. A rostaház mozgásának sebességét a frekvenciaváltóval szerelt meghajtómotor segítségével pontosan beállíthatjuk így biztosítva a rosták tisztító hatásának a maximális kihasználását.

A rostaszekrényben lévő 3 db rostalemez közül, a felső és középső rostalemezek dőlésszöge fokozatmentesen, az alsó rostalemez dőlésszöge három fokozatban állítható. A rosták gyors és könnyű cseréje rövid idő alatt elvégezhető. Az S-800-SPECIAL Magtisztító gép alapfelszereltsége, 3db perforált rostalemez keretre szerelve, üzemkészen.

Stabil, hegesztett, porszórt festéssel ellátott acél vázszerkezettel és rétegelt nyírfa lemez kombinációjával készül.

A nyírfa rétegelt falemez:

  • nedvesség és rovarálló,
  • hosszú élettartamot biztosít a gépnek, mivel a rétegelt nyírfa falemez jól tűri a rosták rezgését, kicsi a rezonanciája, alacsony zajszinten dolgozik és így jobb munkakörnyezetet biztosít.

A gravitációs anyagáramlás kialakítása miatt a magtartály a magtisztító legmagasabb pontján került elhelyezésre. A zsalunyíláson keresztül teljes szélességben folyik ki a tisztítandó anyag a rostaszerkezetre, ami a rostákon teljes szélességében, egyenletesen terül el, így biztosítva a rostafelületek maximális kihasználását.

Hogyan működik a BERÉNYI S-800-SPECIAL Magtisztító gép?

  • A magtartályból a tisztítandó anyag a zsalunyíláson keresztül a zsalu felemelésével, gravitációs úton a gép rostaszekrényében elhelyezett felső rostára (rögrosta) kerül.
  • A rögrostán áteső anyag a középső rostára (magrosta) kerül, amelyről a nagyobb szennyeződések a rögrostáról lekerülő frakcióval együtt, azonos úton a gép jobb oldalán található nyíláson keresztül kerülnek ki a gépből.
  • A magrostán keresztül áthullott anyag az alsó rostára (porrosta) kerül, amely szétválasztja az értékes magoktól az apró szennyeződéseket, kisebb magokat, gyommagokat és a törött szemeket. Ezek az apró szennyeződések a gép bal oldalán található nyíláson keresztül távoznak a gépből.
  • Az értékes tisztított anyag a gép elején lévő első magkifolyón keresztül jut ki a gépből. A rostálási folyamat során a port, a könnyű szennyeződéseket a szelelő által keltett légáram választja el az értékes anyagtól és juttatja ki a rostaházból.

Válassz perforált rostalemezt BERÉNYI S-800-SPECIAL Magtisztító gépedhez!

Rv – kerek lyukak átlós elrendezéssel

Lyukátmérő Ø (mm): 1,0   1,2   1,5   1,8   2,0   2,2   2,5   2,8   3,0   3,5   4,0   4,5   5,0   5,5   6,0   6,5   7,0   7,5   8,0   8,5   9,0   9,5   10,0   11,0   12,0   13,0   14,0   16,0   17,0   18,0

Lv – résperforáció átlós elrendezéssel

Perforált rés szélessége/hossza ≠ (mm): 1,0 x 20   1,2 x 20   1,4 x 20   1,5 x 20   1,8 x 20   2,0 x 20  2,2 x 20   2,4 x 20   2,5 x 20   2,8 x 20   3,0 x 20   3,2 x 20   3,5 x 20   3,8 x 20   4,0 x 20   4,5 x 20   5,0 x 20   6,0 x 20   7,0 x 20   8,0 x 20

Kis méretű, apró magok tisztításához 1mm alatti lyukméretű rostalemezeket rozsdamentes (inox) szitaszövettel tudunk biztosítani:

Inox szitaszövet fa kereten ≠ (mm): 0,2 x 0,2   0,4 x 0,4   0,6 x 0,6   0,8 x 0,8   1,0 x 1,0

Kérésedre segítséget nyújtunk, hogy az általad tisztítani kívánt magféleségekhez milyen méretű perforált rostalemezek lehetnek alkalmasak!

Hasonlítsd össze további magtisztító gépeinket a
BERÉNYI S-800-SPECIAL Magtisztító géppel

Hasznos kiegészítőket rendelhetsz a BERÉNYI S-800-SPECIAL Magtisztító géphez

takaroponyva

Takaróponyva

oldalso-kifolyo

Oldalsó kifolyó takaró lemez

elso-kifolyo

Első magkifolyó fedél

seed brush

Magmozgató fésű

Tekintsd meg az S-800-SPECIAL Magtisztító gépünket használat közben

Búzavirág mag tisztítás

Bíborhere tisztítás

Quinoa tisztítás

Magvas gomborka tisztítás

Estike virág mag tisztítás

Levendula virág tisztítás

Ajánlatot kérek a BERÉNYI magtisztító gépemre!

     

     

    Back To Top